Kerkganger wordt onwel tijdens misviering die live op televisie wordt uitgezonden

De Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Zottegem.
Frank Eeckhout De Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Zottegem.
Een man is zondagvoormiddag onwel geworden in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Zottegem. De eucharistieviering kwam op dat moment in beeld op één.

De misviering was zo’n twintig minuten ver toen een man die vooraan in de kerk zat onwel werd. “Normaal gezien zou ik de viering onderbreken als zoiets gebeurt, maar dat ging niet omdat de mis op televisie kwam. Ik ben wel blij dat er accuraat is opgetreden. Na acht of negen minuten waren de hulpdiensten al ter plaatse. Het zou om een epilepsieaanval of hartaanval gaan, maar ik weet zelf niet hoe het nu met de man is. Ik ken hem niet, maar ik zou graag weten het nu met hem gaat”, vertelt deken Hans Vandenholen.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tom Vandenholen

    De man had een epilepsieaanval gekregen en werd onmiddellijk geholpen door man met kennis van EHBO. De hulpdiensten werden ook onmiddellijk verwittigd. De man in kwestie was al snel in goede handen. De deken had dat al snel door dus was het niet nodig om viering te onderbreken...

  • Marcel Desmet

    Hoe zot is dat, normaal zou die helpen maar omdat de camera's draaiden doet die maar gewoon verder terwijl iemand een hartaanval of zo krijgt? Dacht zeker, daar komt mijn volgende plechtigheid al aan ;)

  • andré joye

    meneer pastoor, bemin u naaste als uzelf en zeker meer dan een tv-opname !