KAZ trekt leerlingen over de streep voor Tourneé Minérale

Afhankelijk van hun antwoord op alcoholgerelateerde vragen mochten leerlingen over de streep wandelen.
Foto Ronny De Coster Afhankelijk van hun antwoord op alcoholgerelateerde vragen mochten leerlingen over de streep wandelen.
Het Koninklijk Atheneum Zottegem heeft gisteren haar leerlingen over de streep getrokken om deel te nemen aan de maand zonder alcohol van Tournée Minérale.

"We leggen aan de leerlingen het concept van Tournée Minérale uit en stellen hen enkele alcoholgerelateerde vragen. Afhankelijk van hun antwoord moeten ze dan over de streep stappen", legt directeur Barbara Fernandez het idee uit. De school hoopt natuurlijk dat alle vierde-, vijfde- en zesdejaars zich registreren.


"Voor onze laatstejaars wordt Tournée Minérale een hele uitdaging want in februari vieren zij hun laatste honderd dagen. Misschien gaan we die dag wat minder streng zijn voor hen. Een hele maand lang organiseren we activiteiten rond het niet gebruiken van alcohol en op het einde van de maand hebben we een verrassing in petto voor iedereen die geslaagd is", verklapt de directeur. Ook de leerlingen uit het eerste, tweede en derde middelbaar mogen zich engageren voor deze actie. Zij krijgen van de school dan eveneens eens deelnamebandje. (FEL)