Juf Marleen na veertig jaar met pensioen

Juf Marleen werd door de leerlingen en haar collega's in de bloemetjes gezet met taart en dessertjes.
Foto Ronny De Coster Juf Marleen werd door de leerlingen en haar collega's in de bloemetjes gezet met taart en dessertjes.
Marleen Van Damme (60) is gisteren, na veertig jaar in het onderwijs, uitgezwaaid door de collega's en leerlingen van stedelijke basisschool De Kleine Planeet en De Smidse.

"Ik ben mijn loopbaan gestart in het klooster in Erwetegem. Daar heb ik twintig jaar voor het eerste en tweede leerjaar gestaan. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het stedelijk onderwijs waar ik aan de slag ging als zorgjuf. De laatste twintig jaar sprong ik bij in grote klassen, hielp ik de kinderen uit de derde kleuterklas hun eerste lettertjes schrijven en nam ik groepjes leerlingen apart zodat ze ook eens in kleine groepjes konden werken", vertelt juf Marleen. Omdat de zorgjuf zo'n toegewijde collega was, hadden de andere leerkrachten en de ouders voor deze speciale dag taarten gebakken en dessertjes gemaakt. Toch zijn ze Marleen nog niet voorgoed kwijt. "Ik heb wel vier kleinkinderen om voor te zorgen en ik kan nu eindelijk eens een grote schoonmaak houden. Al hoop ik hier af en toe ook nog eens een handje toe te steken", glimlacht ze. (FEL)