Judoschool viert verjaardag met eigen bier

Johan De Geyter met het bier dat de judoclub op de markt brengt.
Foto De Coster Johan De Geyter met het bier dat de judoclub op de markt brengt.
Judoschool Zottegem viert vandaag zijn vijftigste verjaardag met een eigen bier. "Heel wat judoclubs zetten zo'n gebeurtenis in de kijker met een tornooi, maar dat vonden wij wat cliché. Daarom hebben we een eigen biertje gebrouwen", vertelt Johan De Geyter.

Het idee ontstond vorig jaar in november. "Toen we het lanceerden, kregen we meteen de steun van Kjell van de Hoevebrouwers. Zijn zoon traint bij onze club. Een van de voorwaarden was wel dat ons bier een Japanse toets moest hebben. Daarom voegden we rijst toe aan de hop. Daarnaast zit er ook zeste van een Japanse citrusvrucht in het brouwsel. Het eerste proefbrouwsel was te flets en het tweede te sterk, waardoor het een mengsel werd van de twee", zegt De Geyter.


Met Trippon werd ook de naam van het bier aan de judosport ontleend. "Ippon staat voor een overwinning en de 'tr' staat voor trippel. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5 procent en de kleur van Duvel. Alleen is de smaak helemaal anders", besluit De Geyter.


Wie wil proeven van hoe de Trippon van Judoschool Zottegem smaakt, kan vanaf 19 uur terecht in de polyvalente zaal van het PTI in de Sabina Van Beierenlaan in Zottegem. Meer info op www.judoschoolzottegem.be (FEL)