Hedendaags kunstenfestival Loss krijgt vervolg in weekend van 11 mei

De tweede editie van Loss vindt plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei.
Frank Eeckhout De tweede editie van Loss vindt plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei.
Er komt een tweede editie van het hedendaags kunstenfestival Loss in Zottegem. “Het festival vindt plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei op de Site Sanitary, Molenstraat 10 en Trapstraat 45", kondigt cultuurschepen Lieselotte De Roover (CD&V) aan. 

Loss festival focust op hedendaagse creatie: theater, dans, muziek, performance, installaties, video en beeldende kunst. De naam staat voor ‘los’laten en zich ‘los’ maken van bewandelde paden en traditie. Kunstenaars, acteurs, muzikanten en dansers voelen zich bevrijd en kijken met nieuwe ogen naar de wereld van vandaag en morgen", zegt schepen Lieselotte De Roover. Loss is tevens een knipoog naar een stuk vruchtbare grond – een losweg - waaruit iets nieuws kan groeien en verder kan vertakken. “Het staat symbool voor het terrein waar het cultureel centrum en de kunstacademies moeten komen. In de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst en in Administratief Centrum Sanitary laten we gerenommeerde artiesten en leerlingen van de academies los in een multidisciplinair programma waarbij experiment en kruisbestuiving centraal staan.”

Voor de tentoonstelling Loss 2019 werden een 20 tal hedendaagse beeldende kunstenaars geselecteerd. “Zowel aankomend jong talent als gerenommeerde kunstenaars zijn vertegenwoordigd. Naast de galerij van de academie, waar een deel van de tentoonstelling plaatsvindt, loopt de tentoonstelling ook in het aanpalend leegstaand pand. Tot voor kort waren hier de kantoren van openbare werken van de stad Zottegem gehuisvest. De tentoonstelling is vrij en doorlopend te bezoeken tijdens het kunstenfestival", geeft schepen De Roover nog mee. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy De Gieter

    Een losweg is geen stuk vruchtbare grond, maar een erfdienstbaarheid, langs waar men de vruchten van het land lost.