Geurhinder op de Markt van Zottegem blijft voorlopig mysterie

De brandweer ging op zoek naar de oorzaak van de geurhinder.
Lieke D'hondt De brandweer ging op zoek naar de oorzaak van de geurhinder.
De brandweer heeft maandagnamiddag urenlang gezocht naar de oorzaak van een sterke geurhinder. Die werd eerst opgemerkt in het oude stadhuis op de Markt, maar werd ook door omwonenden en handelaars gemeld.

In eerste instantie vreesden de hulpdiensten voor een gaslek, maar al snel bleek dat er geen gevaar was. Het oorspronkelijke BIN-bericht waarin gemeld werd dat er een evacuatie zou nodig zijn, werd dan ook ingetrokken. Om de oorzaak van de geurhinder te vinden en de brandweer toe te staan haar werk te doen, werd wel een perimeter ingesteld. De Markt en de Heldenlaan waren daardoor een tijdlang niet toegankelijk. “Ondertussen is de toestand wel weer stabiel en is het stadscentrum weer bereikbaar”, zegt waarnemend burgemeester Lieselotte De Roover (CD&V). “Er is een staal genomen om de oorzaak van de hinder te achterhalen. De milieudienst zal dat verder onderzoeken.”

De brandweer kreeg een melding van geurhinder en was de hele namiddag zoet met het achterhalen van de oorzaak.
Lieke D'hondt De brandweer kreeg een melding van geurhinder en was de hele namiddag zoet met het achterhalen van de oorzaak.
De Markt in Zottegem werd even afgesloten.
Frank Eeckhout De Markt in Zottegem werd even afgesloten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.