Fornuis in brand: politie redt man uit woning in Velzeke

Via het raam rechts op de eerste verdieping hielp de politie de man naar buiten.
Ronny De Coster Via het raam rechts op de eerste verdieping hielp de politie de man naar buiten.
Aan de Provinciebaan in Velzeke heeft de politie vanochtend vroeg een man gered uit een woning waar een kookfornuis in brand stond. Er was veel rook, maar het vuur doofde vanzelf. De bewoner bleef ongedeerd. Nog twee andere aanwezigen konden op eigen kracht naar buiten.

De politie was toevallig in de buurt om een klein ongeval vast te stellen, toen agenten rook zagen opstijgen uit een raam van een huis aan de overkant van doe-het-zelf-zaak Gamma.

De agenten verwittigden de brandweer en haastten zich in intussen zelf naar het huis. Met een ladder uit hun politiecombi konden ze bij het raam van de eerste verdieping om een bewoner naar buiten te halen. Een tweede man sprong nog zelf naar beneden en een derde bewoner geraakte via de garage naar buiten.

Ondanks de vele rook was de brand zelf beperkt. Het ging om een vergeten pot op een fornuis. Toen een team van de brandweerpost ter plaatse kwam, was het vuur al bijna helemaal gedoofd. De spuitgasten blusten wat na en ventileerden het huis. De schade aan het huis bleef dan ook beperkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.