Extra parkeerplaatsen zijn broodnodig

Extra parkeerplaatsen aan het station zijn nodig om de wijk Bevegem te ontlasten.
Frank Eeckhout Extra parkeerplaatsen aan het station zijn nodig om de wijk Bevegem te ontlasten.
Zottegem heeft dringend nood aan een parkeertoren achter het station. Niet alleen voor de pendelaars, maar ook om de parkeerdruk in de wijk Bevegem weg te nemen. Een paar buurtbewoners houden de bouw van die parkeertoren echter tegen.

CD&V blijft pleiten bij de NMBS voor extra parkeergelegenheid aan de achterzijde van het station. "Dat is nodig om de vele pendelaars de kans te geven hun wagen kwijt te kunnen, zonder uiteraard ook de andere vervoersmiddelen uit het oog te verliezen. We willen Bevegem teruggeven aan de Bevegemnaar. Nu staan de pendelaars noodgedwongen in de straten van Bevegem, wat voor de bewoners daar problemen geeft. Het is jammer dat door procedures van een aantal omwonenden dit belangrijke project is gedwarsboomd. Overleg met alle partijen moet de situatie ontmijnen", zegt burgemeester Jenne De Potter. Ook voor coalitiepartner sp.a is de bouw van de parkeertoren een must. "Hiervoor zijn volgens ons architecturale ingrepen noodzakelijk. De parkeertoren is een goede zaak voor de parkeerdruk in de wijk Bevegem. Er is een gezonde kijk op de mobiliteit en verkeersveiligheid nodig. We vinden het jammer dat de piste van een parking boven de spoorweg nooit echt werd onderzocht door de NMBS. Dat zou veel efficiënter geweest zijn en de vrije ruimte zou maximaal benut zijn", zegt Kurt De Loor.

Open Vld opteert voor ondergronds parkeren. "Een kleinere versie van het project, dat de bijkomende parkeerplaatsen onder de grond plaatst, draagt onze voorkeur. Het stadsbestuur zou de NMBS en de Regie der Gebouwen hiervoor samen aan tafel moeten brengen. Zij bezitten elk een deel van de huidige parkeergronden. Eén ondergrondse parkeerverdieping moet volstaan om aan de bijkomende capaciteitsvereisten te voldoen", zegt Lode Bruneel. Volgens Groen zullen de huidige plannen voor een verkeersinfarct zorgen in Zottegem en de woonwijk Bevegem. “De NMBS moet met een schone lei herbeginnen en een ontwerp op maat van Zottegem maken. Overleg en participatie met omwonenden, buurtverenigingen, de talrijke scholen en de gebruikers van het station is volgens ons de sleutel tot succes”, zegt Heidi Schuddinck. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sabine Van de Kerkhove

    Er was parking op de markt, zavel, stationsstraat, hoogstraat...er is plaats aan het nieuwe stadhuis, mits een (eenvoudige) propere aanleg, maak gratis parking op de oude politieparking en dit zonder veel kosten!!! i.p.v. altijd te vernieuwen, renoveren zoals een gewone man punt.