Cliënt De Hoop geselecteerd voor tentoonstelling Brain’Art

Het kunstwerk van Danny Van Crombrugge is te zien in Luik.
Frank Eeckhout Het kunstwerk van Danny Van Crombrugge is te zien in Luik.
Een kunstwerk van Danny Van Crombrugge (60) is geselecteerd uit 90 werken en doet nog mee aan de Brain’Art Challenge. Danny heeft een niet-aangeboren hersenletsel en is cliënt in De Hoop in Zottegem.

Van kindsbeen af was Danny al geïnteresseerd in tekenen. "Ik tekende vroeger heel veel als kind. Mijn schoonzus zei ook tegen mijn moeder dat ik talent had en dat ik naar de tekenschool moest gaan. Maar daar was thuis geen geld voor. Ook toen ik mijn vrouw pas leerde kennen, bestonden mijn liefdesbrieven vooral uit tekeningen. Daarna was er geen tijd meer voor deze passie door gezin en werk", vertelt Danny.

Sinds zijn ziekte heeft Danny weer meer tijd voor zijn oude passie. “In De Hoop maakte ik opnieuw kennis met mijn creatieve kant. Tijdens het crea-atelier groeide weer de liefde voor de kunst en vond ik ook opnieuw een manier om expressie te geven aan mezelf. Ik kreeg in De Hoop de tip om me verder bij te scholen. En met een duwtje in de rug van mijn vrouw schreef ik me in op de Kunstacademie van Zottegem. Eerst een jaar tekenkunst en nu volg ik het eerste jaar schilderen.”

En nu een eerste deelname aan een wedstrijd en tentoonstelling in Luik. “De Hoop had blijkbaar vertrouwen in mijn talent en vroeg of ik deel wou nemen aan een wedstrijd rond kunst en hersenen. Zelf zou ik nooit het initiatief durven nemen om mezelf in te schrijven. Maar dankzij dat duwtje in de rug is mijn werk nu geselecteerd en hangt het in het Museum Europa Expo in Luik. Zo kan ik via De Hoop mijn grote droom verwezenlijken.”

Het kunstwerk is te bezichtigen van 1 oktober tot 30 november in het museum Europa Expo, gelegen in het treinstation van Luik. Uitreiking van de prijzen gebeurt op 18 oktober.

Het kunstwerk.
Frank Eeckhout Het kunstwerk.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.