Cafébaas rijdt tegen etalage van leverancier en vlucht weg: rijbewijs maand kwijt

thinkstock
Een cafébaas uit Zottegem die met zijn wagen tegen de etalage van een leverancier is gereden, moet zijn rijbewijs een maand inleveren. De politierechter legde hem ook een boete van 800 euro op.

De cafébaas parkeerde zijn wagen op de parking van Koffies Ceuterick omdat hij door de kermis zijn zaak moeilijk kon bereiken. Bij het wegrijden botste hij tegen de etalage, waardoor die barstte. De bestuurder reed vervolgens  verder zonder iemand te verwittigen. De advocaat van de man trok in de politierechtbank de schuld van zijn cliënt in twijfel. “Er was geen schade aan de wagen van mijn cliënt. Een getuige spreekt bovendien van een dronken man die tegen de etalage is gereden. Dat kan mijn cliënt niet geweest zijn, want hij kan zich niet permitteren om dronken achter zijn toog te staan.” De politierechter ging niet mee in die redenering en legde de cafébaas een effectieve boete van 800 euro en een rijverbod van één maand op.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.