Bruidegom in elkaar geslagen op eigen feest

MAN NEERGETROKKEN EN GESCHOPT EN MAG HUWELIJKSREIS VERGETEN

Davy Thomas met zijn echtgenote Wendy Codde. Hun huwelijksnacht eindigde in het ziekenhuis.
Frank Eeckhout Davy Thomas met zijn echtgenote Wendy Codde. Hun huwelijksnacht eindigde in het ziekenhuis.
De huwelijksnacht van Davy Thomas en Wendy Codde eindigde zaterdagnacht niet in een romantisch hemelbed, maar in het ziekenhuis van Zottegem. "Toen ik buiten een sigaret aan het roken was, werd ik langs achter neergetrokken en geschopt in het gelaat. Gelukkig kan ik het nog navertellen, want dit had veel slechter kunnen aflopen", zucht Davy aangedaan.

Wat de mooiste dag van hun leven moest worden, eindigde zaterdagnacht omstreeks 2.30 uur in een ware nachtmerrie voor Davy Thomas (39) en Wendy Codde (36). Het koppel had zaterdag elkaar het ja-woord gegeven en bezegelde dat 's avonds met een trouwfeest in feestzaal De Kring op de Markt in Zottegem. "Omdat het Halloween was, hadden we onze gasten gevraagd zich te verkleden en wat de schminken. Op die manier zat de ambiance er meteen goed in", vertelt Davy.

Zaal De Kring op de Markt in Zottegem. Davy stond buiten een sigaret te roken toen hij werd aangevallen.
Frank Eeckhout Zaal De Kring op de Markt in Zottegem. Davy stond buiten een sigaret te roken toen hij werd aangevallen.

Duw aan echtgenote

Omstreeks 2.15 uur ging het bruidspaar, samen met enkele genodigden, even naar buiten om een sigaret te roken. "We hoorden een luidruchtige bende jongeren naderen. Ter hoogte van de werken op de Markt, duwden ze een Herras-afsluiting omver en kieperden ze een werftoilet om. Ze kwamen onze richting uit en samen met een vriend maande ik hen aan om het wat rustiger aan te doen. Het was tenslotte al een stuk in de nacht. Ze riepen dat we ons 'muil' moesten houden en stapten op ons af. Ze vroegen wat het probleem was en gaven mijn echtgenote tot twee keer toe een duw. Toen ik aanstalten maakte om die kerel bij de kraag te grijpen, werd ik langs achter neergetrokken. Ik viel op de grond en kreeg twee trappen vol in mijn gelaat. Ik hoorde mijn kaakbeen en neus kraken en het bloed spatte in het rond", getuigt Davy.


Bart Troncquo, één van de genodigden, snelde de bruidegom ter hulp, maar ook hij werd overmeesterd door het groepje jongeren en kreeg enkele vuistslagen in het aangezicht. Davy werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar dokters een barst in zijn kaak- en neusbeen vaststelden. Daarnaast heeft Davy ook nog een hersenschudding en last van pijnlijke ribben. In plaats van met zijn kersverse echtgenote te genieten van drie dagen Parijs, bekomt de onfortuinlijke man thuis in zijn zetel van het voorval.

Bart Troncquo snelde zijn vriend ter hulp, maar deelde ook in de klappen.
Frank Eeckhout Bart Troncquo snelde zijn vriend ter hulp, maar deelde ook in de klappen.

Vandalisme

De daders zijn niet aan hun proefstuk toe en opereren onder de naam Team Zeo. Enkele van hen waren ook al betrokken bij de inbraak en bijhorend vandalisme in het zwembad in Zottegem. Enkele weken geleden vernielden ze ook nog een wagen op de parking aan de Bevegemse Vijvers en ze zouden ook scholieren intimideren aan het station van Zottegem. Verschillende leden van de bende zijn de voorbije jaren ook al buitengegooid in verschillende Zottegemse scholen. De bende is goed georganiseerd en chat met elkaar via een besloten groep op facebook.


Davy en zijn echtgenote hebben intussen al een advocaat onder de arm genomen. "We hebben enkele van die gasten formeel herkend. We laten de politie nu het onderzoek voeren, maar de dokterskosten en de kosten van onze huwelijksreis gaan we op de daders verhalen. Bovendien ben ik zelfstandige en vrees ik deze week niet meer te kunnen werken. Ook dat verlies wil ik recupereren", besluit Davy.