Bestuurder betwist positieve drugtest in politierechtbank: “medicatie beïnvloedt resultaat”

Illustratiebeeld - De man testte positief op amfetamine, maar wijt dat aan een medicament.
photo_news Illustratiebeeld - De man testte positief op amfetamine, maar wijt dat aan een medicament.
Een 52-jarige Zottegemnaar vraagt aan de politierechter om hem vrij te spreken nadat hij positief testte op de drug amfetamine terwijl hij achter het stuur zat. “Want de test is beïnvloed door mijn medicatie tegen acute sinusitis.”

De bestuurder reed rond met een onverzekerde en niet-gekeurde wagen, had zijn gordel niet aan en testte op de koop toe positief op amfetamines. Een hele reeks tenlasteleggingen, maar de man probeert wel nog onder de drugs uit te komen. “Ik neem al sinds de jaren negentig een medicament tegen acute sinusitis omdat ik een zware operatie heb gehad aan mijn hoofd”, legt de man uit. “Volgens mij is de test daardoor positief. Ik neem geen drugs.” 

De rechter wijst de man er wel op dat hij in het verleden al is veroordeeld voor druggebruik. Hij kreeg er al twaalf jaar cel voor. “Maar dat is het verleden, nu gebruik ik niets meer”, zegt de man. De politierechter heeft een deskundige aangesteld om na te gaan of de drugtest beïnvloed is door het geneesmiddel. De man moet in december opnieuw in voor de politierechter verschijnen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.