Atletiekpiste klaar voor opening

CLUB WIL OOK VERNIEUWING VEROUDERDE KLEEDKAMERS EN KANTINE

Voorzitter van Zottegem Atletiek Kurt Broeckaert en schepen van Sport Peter Roman bij de gloednieuwe aanlooppiste.
Ronny DE COSTER Voorzitter van Zottegem Atletiek Kurt Broeckaert en schepen van Sport Peter Roman bij de gloednieuwe aanlooppiste.
De vernieuwde aanlooppistes in het Stedelijk Sportstadion in Zottegem zijn klaar voor ingebruikname. "Ook de kleedkamers en de kantine zijn dringend aan vervanging toe", zegt Kurt Broeckaert van Zottegem Atletiek. "We nemen dat op in ons masterplan en kijken meteen of het haalbaar is om de piste te vernieuwen", reageert schepen van Sport Peter Roman (sp.a).

Begin september werd gestart met het vernieuwen van verspringstand en hoogsprintstand in het stedelijke sportstadion in de Zottegemse wijk Bevegem. "De aanlooppistes van deze kampnummers werden aangelegd in tartan. En aan de overkant van het veld ruimde een tweede verspringstand plaats voor twee sprintbanen, eveneens in tartan. Alles samen goed voor een investering van 125.000 euro. De werken hadden eigenlijk al enkele weken geleden klaar moeten zijn, maar het slechte weer gooide roet in het eten. De aannemer is momenteel bezig met de afwerking waardoor Zottegem Atletiek en andere recreanten vanaf morgenavond (vanavond, red.) opnieuw het stadion mogen betreden", zegt schepen Peter Roman.


Bij Zottegem Atletiek vinden ze het jammer dat de werken vertaging hebben opgelopen, maar ze zijn wel tevreden met het resultaat. "In plaats van te trainen op de piste, trokken we met onze jongste leden naar de Finse piste. De senioren trainden meestal in het park van Breivelde. Qua afstand maakte dat niet veel verschil uit, enkel de omstandigheden waren anders. Het was de verplaatsingen waard, want voortaan kunnen onze kampers in de beste omstandigheden trainen waardoor ze zich nog beter kunnen voorbereiden op de wedstrijden", reageert Kurt Broeckaert. De secretaris van Zottegem Atletiek heeft nog een paar wensen. "De kleedkamers en de kantine dateren al van 1969 en zijn eigenlijk best wel aan vernieuwing toe. Misschien kan het stadsbestuur daar ook nog iets aan doen", vraagt hij.

Naast het sportstadion wordt werk gemaakt van een kunstgrasveld.
Ronny DE COSTER Naast het sportstadion wordt werk gemaakt van een kunstgrasveld.

Andere investeringen

Andere investeringen aan het sportstadion staan voorlopig niet de agenda. "Maar we gaan wel een masterplan opmaken met de sportdienst en de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamers zullen daarin opgenomen worden. Daarnaast gaan we ook bekijken of het haalbaar is om de piste eveneens in tartan aan te leggen. Deze investeringen zijn echter nog niet voor meteen", weet schepen Roman.


De stad maakt momenteel ook werkt van de aanleg van een multifunctioneel kunstgrasveld naast het sportstadion. "Daar mogen alle Zottegemse clubs dan gebruik van maken. We hebben hen allemaal aangeschreven en zijn nu bezig met het opmaken van een uurschema. En maandag valt de beslissing over de aankoop van de voetbalkantine met vier kleedkamers op het vroegere terrein van Elene. Die kan volledig afgebroken en weer opgebouwd worden, en moet dan een plaats krijgen naast het kunstgrasveld", geeft de schepen nog mee. De kosten voor het kunstgrasveld worden geraamd op 350.000 euro, de voetbalkantine met kleedkamers kost 50.000 euro.