Amateurkunstenaar maakt beeld van onthoofde Egmont met ijzerrestjes

Benny werkte 180 uur aan het kunstwerk.
Frank Eeckhout Benny werkte 180 uur aan het kunstwerk.

Oud ijzer. Meer had amateurkunstenaar Benny De Smet uit Beisloven niet nodig om een kunstwerk te maken van de graaf van Egmont. "180 uur heb ik aan het kunstwerk gewerkt", zegt Benny.

Wie oog heeft voor details ziet meteen ook het wapenschild van Zottegem, dat Benny verwerkt heeft in zijn kunstwerk. "Ook het nieuwe logo van de stad, een verwijzing naar de graaf, heb ik erin geïntegreerd. Rond de nek van de Egmont hangt een sleutel. Een knipoog naar de kist waarin zijn hart bewaard wordt", vertelt de kunstenaar.

Benny werkt in een metaalverwerkend bedrijf en al het ijzer dat in de afvalcontainer gaat, mag ik meenemen naar huis. "Wie goed naar het kunstwerk kijkt, merkt meteen heel wat onderdelen op: vijzen, zaagbladen, stukjes ketting, tandwielen, sloten, een moersleutel en heel wat meer."

De Zottegemnaar maakte eerder ook al een ijsvogel. Die kreeg een plaats in het nieuwe Beislovenpark. "Een kunstwerk van Egmont kan daar nog wel bij", laat schepen Sandra De Roeck weten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.