Alle zintuigen op scherp tijdens eerste FRUN

UNIEKE WEDSTRIJD WAAR NIET HET SNELSTE TEAM WINT, MAAR WEL HET SLIMSTE

Domein Bevegemse Vijvers werd voor de gelegenheid ingericht als FRUN-dorp.
Lieke D'hondt Domein Bevegemse Vijvers werd voor de gelegenheid ingericht als FRUN-dorp.
Een loopwedstrijd waar niet de snelste tijd telt, maar wel het slimste team wint. Dat was FRUN, de friends, family, food en fun run. Elk teamlid levert een aparte bijdrage aan de oplossing en op het einde wordt er dan een vragenlijst ingevuld om het winnende team te bepalen.Afgelopen zondag waagden 40 teams van zes of zeven personen zich aan het nieuwe concept. "Pure loopwedstrijden zijn vaak niet zo tof voor supporters, dus gingen we op zoek naar een andere invulling", vertelt Liesbeth Maes.

"We wilden eens iets nieuws organiseren in Zottegem", vertelt organisatrice Liesbet Maes. "Pure loopwedstrijden zijn vaak niet zo tof voor de supporters en dus gingen we op zoek naar een andere invulling." Zo ontstond FRUN, de family, friends, food en fun run.


Die nieuwe invulling bestaat uit een loopwedstrijd, wandeltocht en speurteam. Elk teamlid levert een bijdrage aan de oplossing door zijn of haar zintuigen ten volle te benutten. Na afloop van de loop- en wandeltocht vullen de deelnemers een vragenlijst in die zal bepalen wie zich tot winnaar mag kronen.


Het hart van het FRUN-evenement bevond zich op het domein Bevegemse Vijvers dat voor de gelegenheid werd ingericht als FRUN-dorp.


"Hier hebben we een aantal foodtrucks verzameld die allemaal Zottegemse roots hebben en de lokale dj Daddy Cool verzorgt de muziek", vertelt de organisatrice. Daarnaast was er nog kinderanimatie zoals grime, springkastelen, volksspelen en een obstakelparcours waar atletiekvereniging ACG-kern Zottegem initiaties gaf.

Jannes en Driesse testen de volksspelen uit.
Lieke D'hondt Jannes en Driesse testen de volksspelen uit.

Fantastisch gezinsgebeuren

Het nieuwe concept kon op veel bijval rekenen van de deelnemers. "Toen we hier aankwamen zagen we onmiddellijk dat het plaatje klopte. Alles is tot in de kleinste details verzorgd. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld een foodtruck met aardappelen en worst in plaats van frikandellen met frietjes", vertelt Elly Wynants. "We vinden het ook fantastisch dat het een gezinsgebeuren is. Als team moet je aparte opdrachten vervullen, maar je moet wel samen tot de juiste oplossing komen. Dat is uniek."


Ook de vriendengroep van Samuel en Evelien is overtuigd van het FRUN-concept. "Het speuren lijkt gemakkelijk, maar nu we de vragen moeten oplossen, is het toch moeilijk. Het blijft wel een mooi initiatief en we hopen dat ze het volgend jaar opnieuw organiseren", vertellen ze.

Tijdens FRUN waren er ook initiaties reanimatie.
Lieke D'hondt Tijdens FRUN waren er ook initiaties reanimatie.

Educatief verantwoord

De FRUN-organisatie zette niet alleen in op plezier, je kon ook iets bijleren. Tijdens de speuropdrachten was er bijvoorbeeld aandacht voor reanimatietechnieken en branddetectie.


Jong en oud konden zo tijdens een ontspannende namiddag ook nog leren om levens te redden. En dat is altijd mooi meegenomen.

Siska, Mira, Jeff en Elly vullen de vragenlijst in.
Lieke D'hondt Siska, Mira, Jeff en Elly vullen de vragenlijst in.