Al minstens vijf pv’s voor inbreuken tegen coronamaatregelen

Politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem stelde al minstens 5 dossiers op voor inbreuken tegen de coronamaatregelen.
Frank Eeckhout Politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem stelde al minstens 5 dossiers op voor inbreuken tegen de coronamaatregelen.
De lokale politie van Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem heeft al minsten vijf processen-verbaal opgemaakt voor inbreuken tegen de coronamaatregelen. 

“Onze politie controleert dagelijks met vier verschillende ploegen op het strikt naleven van de opgelegde coronamaatregelen. Ze controleren in parken, op pleinen, in straten en wijken en doen dit ook na concrete meldingen. Het is van het allergrootste belang dat de opgelegde maatregelen strikt worden opgevolgd. Samenscholingen en feestjes zijn ten strengste verboden. De politie ziet daar strikt op toe en stelt bij inbreuken onmiddellijk proces verbaal op. Er is daarbij geen marge voor discussie of versoepeling. Burgers die zaken vaststellen die echt niet door de beugel kunnen worden opgeroepen om de politie te verwittigen. Vandaag is burgerzin voor iedereen en dit in het belang van iedereen, het codewoord”, laat de Zottegemse burgemeester en voorzitter van het politiecollege Jenne De Potter weten.

Volgende pv’s werden opgemaakt: vier personen aan boord van een voertuig, samenscholing van vijf jongeren in het park van Egmont, samenscholing van zes jongeren aan de Bevegemse Vijvers, samenscholing in een private woning in Herzele en samenscholing in een private woning in Sint-Lievens-Houtem