Jong geleerd is oud gedaan: Dag van de Actieve Burger in basisschool Bevegem

Dag van de Actieve Burger in Basisschool Bevegem.
Basisschool Graaf van Egmont Bevegem Dag van de Actieve Burger in Basisschool Bevegem.
Het GO! roept woensdag 3 april uit tot de Dag van de Actieve Burger. De leerlingen van GO! basisschool Bevegem zetten zich op die dag extra in voor anderen.

Het derde leerjaar houdt een zwerfvuilactie op en rond het schooldomein. De leerlingen van het vierde leerjaar tonen hun hart voor de zorgsector en brengen een bezoek aan de mensen van De Bron en De Hoop. De vijfdeklassers helpen de kleuterjuffen en de zesdeklassers leren via spelvormen wat actief burgerschap inhoudt. “We dragen in onze school burgerschap hoog in het vaandel. Op 3 april tonen we via allerlei activiteiten dat we aandacht hebben voor de samenleving. We leren onze kinderen om samen te werken aan een betere wereld. Hoe jonger we onze kinderen kunnen doordringen van waarden als respect en solidariteit, hoe beter", zegt directeur Steven Ghys.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.