'Egmonts Winterdorp' opent morgen op overdekte Markt

Enkele werkmannen maken de kerstmarkt klaar voor de opening morgen.
Foto Ronny De Coster Enkele werkmannen maken de kerstmarkt klaar voor de opening morgen.
In Zottegem wordt morgen de aftrap gegeven van 'Egmonts Winterdorp'. Ruim drie weken lang zal de Markt in een ware kerstsfeer baden.

De kerstperiode zal ook in Zottegem niet onopgemerkt voorbijgaan. De stad, de handelaars en de verenigingen slaan dit jaar de handen in elkaar om van de kerstmarkt een totaalconcept te maken onder de naam 'Egmonts Winterdorp'. Opvallende nieuwigheid is dat de Markt grotendeels werd overdekt en volledig wordt aangekleed in een gezellige kerstsfeer. "Dit om de beleving nog groter te maken", vertelt schepen van Middenstand Lieselotte De Roover. "Het weer kan op die manier ook geen spelbreker meer zijn."


De aftrap wordt morgenavond om 18 uur gegeven, waarna de verkoopstanden nog tot en met zaterdag 30 december dagelijks geopend zijn. Op weekdagen is dat tot 23 uur, op zaterdag tot 1 uur en op zondag tot middernacht. Op maandagen is het winterdorp gesloten. Er werd ook een programma uitgewerkt zodat er bijna elke dag iets speciaals te doen is, zoals een Ladies Night en een minidorp voor kinderen. Verschillende lokale bands of artiesten zullen hierbij telkens voor ondersteuning zorgen. De permanente kerstmarkt wordt net zoals vorig jaar aangevuld met twee zondagse kerstmarkten met kraampjes langs de Heldenlaan en op de Zavel. Die zijn op 10 en 17 december gepland, telkens van 14 tot 24 uur. Ook de meeste centrumwinkels zijn die zondagen open. De winkels in het stadscentrum zijn op zondagen 24 en 31 december ook open van 10 tot 16 uur. Op vrijdag 22 december is er nog een laatavondshopping tot 21 uur. Het volledige programma van Egmonts Winterdorp is te vinden op www.zottegem.be.


(TVR)