Zeventiger doodgestoken bij burenruzie in Zonnebeke: twee mensen gearresteerd

Zeventiger doodgestoken bij burenruzie in Zonnebeke
Alexander Haezebrouck Zeventiger doodgestoken bij burenruzie in Zonnebeke
In Zonnebeke is een burenruzie geëscaleerd met een dodelijke afloop tot gevolg. Een man stak zijn buurman neer. De zeventiger overleed ter plaatse in zijn tuin, zo werd bevestigd aan onze redactie. Twee mensen zijn van hun vrijheid beroofd, meldt het parket van Ieper.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Slachtoffer Freddy P. uit de wijk Boudewijnpark in Zonnebeke kreeg het donderdagavond aan de stok met een achterbuur. Bij de achterbuur van wie zijn tuin grenst aan die van Freddy P. en enkel gescheiden is door een haag en een dun wandelpadje sloegen de stoppen plots door. Hij stak Freddy P. met een mes neer. De hulpdiensten snelden ter plaatse maar konden het slachtoffer niet meer redden, de man overleed in zijn tuin. Dader P. V. kon door de politie ingerekend worden, net als een tweede persoon. Beiden worden vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van moord.

Waarom de ruzie zo kon escaleren is nog onduidelijk. “Freddy had wel vaker eens ruzie met de buren hier”, vertellen buurtbewoners. “Tegelijkertijd stond hij ook voor iedereen klaar en ging hij helpen waar hij kon.” 

Luide muziek

Freddy had ook de gewoonte om in zijn tuin vaak luide muziek te draaien. “Ook deze avond was dat opnieuw het geval”, vertellen buurtbewoners. “We zijn dat ondertussen wel al gewoon. Het speelt muziek van de jaren 60 tot 80, maar je waant je soms evengoed op Tomorrowland.” 

Of de luide muziek van slachtoffer Freddy de stoppen bij zijn overbuur heeft doen doorslaan is nog niet duidelijk. De politie en het labo zijn ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken. In de wijk Boudewijnpark in Zonnebeke is men geschokt door de gebeurtenissen. 

Zeventiger doodgestoken bij burenruzie in Zonnebeke
Alexander Haezebrouck Zeventiger doodgestoken bij burenruzie in Zonnebeke
Zeventiger doodgestoken bij burenruzie in Zonnebeke
Alexander Haezebrouck Zeventiger doodgestoken bij burenruzie in Zonnebeke71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Fiers

  Er zijn hier respectloze reacties in die zin dat ze dood van de arme man alleen maar toejuichen.Uit machteloosheid omdat ze niet in staat zijn om iets uit te praten.Neen dit heeft niet plaatsgevonden in een rusthuis!!@Fiers Erwin

 • Steven Hams

  Hoe laat speelde die muziek ? Na 9u s'avonds ?

 • Rainier Combris

  Heel erg! beide families zijn nu getroffen. ik speelde vroeger ook luide muiek maar de mensen waren daar niet blij mee. Oplossing koptelefoon. Sindsdien geen problemen en wel respect en liefde.Want ik versta dat ook dat luide muziek soms vrij onaangenaam kan zijn.

 • Dimitri Struyf

  Die reacties hier zijn ongelooflijk. Meer dan de helft praat hier een koelbloedige moord goed omdat ze geen 'rust' kunnen vinden. Wordt maar es geboren in 1 van de ghetto's van de wereld waar ze met honderden op tientallen vierkante meters wonen. De enige rust waarop een mens echt recht heeft ligt innerlijk.

 • Jan Vanachter

  Electronisch versterkte muziek buiten mag niet. Dat wil niet zeggen dat we niet soepel moeten zijn maar als er zich iemand aan stoort moet dat af of binnen. Ik vind het niet kunnen dat hiernaast dakwerkers bezig zijn die beneden hun muziek loeihard hebben staan terwijl ik in mijn bed lig na een nachtshift. Ik vind mezelf dan niet verzuurd maar moe.