Zaterdag extra gemeenteraad met open deuren

Het voltallig schepencollege van  Zonnebeke met derde van rechts de algemeen directeur die vertrekt
RV Het voltallig schepencollege van Zonnebeke met derde van rechts de algemeen directeur die vertrekt
De voltallige oppositie van InSamenSpraak-N-VA-Lijst Passendale roept in Zonnebeke een bijzondere gemeenteraad samen. De ontslagbrief van algemeen directeur Sigurd Verstraete wijst volgens hen op een complete malaise binnen het schepencollege. 

“We roepen een bijzondere gemeenteraad samen op zaterdag 2 november om 10 uur waarbij we de ontslagnemend algemeen directeur vragen om de malaise precies in kaart te brengen, zodat we de juiste maatregelen kunnen nemen om het functioneren van het schepencollege bij te sturen”, aldus Koen Descheemaeker (N-VA) eerder in HLN.

Op de dagorde, ondertekend door gemeenteraadsvoorzitter Tijs D’Alleine (#Team 8980), staat dat het enige agendapunt met open deuren zal worden behandeld. Het is nu afwachten of er van de meerderheid #Team 8980 voldoende raadsleden zullen aanwezig zijn om geldig te kunnen vergaderen.

De drie oppositiepartijen zijn samen goed voor negen van de drieëntwintig gemeenteraadsleden. Om een extra gemeenteraad samen te roepen, is er een derde van de gemeenteraad nodig. In het geval van Zonnebeke gaat het dus om acht raadsleden, wat de drie oppositiepartijen samen halen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.