Wijkfeesten De Marul zetten Zonnebeke drie dagen op stelten

Danny Fabry.
Maxime Petit Danny Fabry.
Op de grens van Zonnebeke en Beselare vinden dit weekend de driedaagse wijkfeesten De Marul plaats. De feesttent staat in de Spilstraat op Molenaarelst. 

Enkele jaren geleden kwam een nieuwe groep organisatoren aan het roer. Op de oudste wijkfeesten van Zonnebeke brengen ze elke keer iets nieuws. Zo is er vrijdag de eerste Marultocht, in samenwerking met de plaatselijke wandelclub De Drevestappers. Het wordt een wandeltocht langs onverharde wegen over een licht golvend parcours. Er zijn drie lussen mogelijk richting het kasteeldomein, Polygoonbos en de Keiberg. De afstanden variëren tussen 5 en 21,5 kilometer. Starten kan tussen 7.30 en 15 uur. Om 14 uur is er de seniorennamiddag met een optreden van het duo Rudy Beauprez en Kristien. Kaarten kosten vijf euro. ’s Avonds is er dan de eerste Marulse bierproeverij. Er worden meer dan twintig bieren en biercocktails voorgesteld.

Zaterdag start om 9 uur een vinkenzetting. Van 14 tot 19 uur loopt er een fotowandelzoektocht over drie kilometer. Deelnemen kost vijf euro. ’s Avonds zijn er optredens van Jan Wuytens en Danny Fabry. Voor de afterparty zorgt dj Derry. Tickets kosten acht euro.

Zondag vindt er een rommelmarkt plaats en is er vanaf 11.30 uur een aperitiefconcert met de vierkoppige band PassePartout. ’s Middags kan iedereen aanschuiven voor warme beenhesp. Nadien is er een spelnamiddag en Vlaamse kermis. Meer info op www.demarul.org.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.