Tweede editie van festival aan café De Dreve

Om de oprichting van het herdenkingsmonument in de Lotegatstraat in Zonnebeke te kunnen betalen, vindt zaterdag voor de tweede keer een muziekfestival plaats. De vzw Brothers In Arms Memorial Project wil het monument realiseren voor alle broers die in de oorlog samen vochten en vaak niet samen terug huiswaarts keerden. De kostprijs voor het monument wordt geraamd op 300.000 euro. Het gaat om een ontwerp van landschaps- en tuinarchitect Andy Malengier uit Zonnebeke.


De bezieler is Johan Vandewalle, uitbater van café De Dreve aan de Lange Dreve. Daar bevindt zich ook het festivalterrein.


Er zijn zaterdag vanaf 15 uur negen optredens. De Koordendraaiers brengen kleinkunst, folk, af en toe een schlager en met tussenin sappige moppen. Wouter Crombez speelt Nederlandstalige muziek. Het duo The P. Connection is een covergroep. Treden ook op: I am Content, Sylvie and the teachers, Whisky Lullaby, Tom Coswell, The Next Exit en Iris. Tickets in voorverkoop in De Dreve kosten acht euro, aan de ingang is dat tien euro. Er is gratis toegang voor kinderen tot veertien jaar. (DBEW)