Stichter en gewezen voorzitter van De Drevetrotters overleden

Victor Vanheule
RV foto Rouwcentrum Derveaux Victor Vanheule
In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Victor Vanheule (94) uit Zonnebeke overleden. Hij behoorde tot de stichters van wandelclub De Drevetrotters en was ook hun voorzitter. 

Victor Vanheule was weduwnaar van Maria Verbeke. Hij werd geboren in Staden. De NMBS speelde een belangrijke rol in zijn leven. In 1941 werd hij brievenbesteller bij de spoorwegen. Een jaar later zat hij aan het loket van het station van Zonnebeke en nadien werd hij treinwachter. Hij sloot zijn loopbaan af als hoofdtreinwachter.

De Drevetrotters werden gesticht in 1974. Het doek viel in juli 2017. Toen waren er 270 leden, onder wie 160 actieve wandelaars. Ze organiseerden in het verleden bekende evenementen als de Driedaagse Kaaswandeltocht en de Warme Wijntochten. Het was destijds in onze provincie één van de grootste wandelclubs met in de topjaren 300 à 350 leden, van wie 200 à 250 actieve wandelaars. Enkele bestuursleden waren op hoge leeftijd en omwille van geen opvolging werd de club ontbonden.

Bijzonder groot was de inzet van Victor Vanheule voor het socio-culturele leven in Zonnebeke. Zo hielp hij mee de bloedgiften organiseren en behoorde tot de stichters van de ondertussen verdwenen Zonnefeesten. Victor was ook gids.

Hij was de vader van een dochter Lieve. Er is daarnaast ook nog een kleinzoon Emanuel. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 28 december om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Zonnebeke.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.