Schepencollege lost niks over aantal vacatures voor twee topfuncties

Het schepencollege van Zonnebeke een jaar geleden, kort na de aanstelling van de nieuwe algemeen directeur.
RV Het schepencollege van Zonnebeke een jaar geleden, kort na de aanstelling van de nieuwe algemeen directeur.
Hoeveel kandidaten er precies zijn voor de functies van algemeen directeur en financieel directeur bij de gemeente Zonnebeke is blijkbaar een ‘staatsgeheim’. Voor beide belangrijke functies was er een vacature nadat algemeen directeur Sigurd Verstraete zijn ontslag indiende en nadien financieel directeur Gerard Straetemans zijn pensioen aanvroeg. Dat gebeurde middenin aan aanhoudende politiek woelige periode.

Op de vorige gemeenteraad vroeg de oppositie naar het aantal kandidaten maar toen kwam er van het schepencollege geen precies antwoord. Op onze vraag – tot tweemaal toe – geeft het schepencollege ook geen aantallen. “Tijdens de lopende selectieproeven gaven we niks vrij”, aldus schepen van Personeel Jan Vandoolaeghe (#Team 8980). “We gaan pas communiceren na de schriftelijke en mondelinge examens. Een deel van de kandidaten is weerhouden om deel te nemen aan het schriftelijk examen. Onze personeelsdienst stelde vast dat een aantal kandidaten niet voldoen aan de vereisten qua diploma en profiel.”

De algemeen en financieel directeur moeten beiden een masterdiploma hebben. Solliciteren kon uiterlijk tot 5 februari. Voor de selectie doet de gemeente deels beroep op een extern bureau.

Gewezen financieel directeur Gerard Straetemans ging op pensioen
Eric Flamand Gewezen financieel directeur Gerard Straetemans ging op pensioen