Oppositie wil niet dat Zonnebeke 22.500 euro betaalt aan kerkfabriek voor voetweg: “Gemeente betaalt nu maar 100 euro per jaar. Waarom zou je die grond dan kopen?”

Maxime Petit
De drie oppositiepartijen InSamenSpraak, N-VA en Lijst Passendale willen voorkomen dat de gemeente de kerkfabriek Onze Lieve Vrouw Zonnebeke 22.500 euro betaalt voor de aankoop van de voetweg tussen de parking van het voetbalterrein van SC Zonnebeke en vrije basisschool De Wijzer.

Die voetweg werd enkele jaren geleden aangelegd op kosten van de gemeente. Het gaat om een strook van 142 vierkante meter. “De kerkfabriek wou de grond toen niet verkopen, maar nu wel. Die voetweg maakt deel uit van een veilige fietsverbinding in het centrum”, legt schepen Ingrid Vandepitte (#Team 8980) uit.

“De gemeente betaalt nu maar honderd euro per jaar aan de kerkfabriek voor die voetweg. Waarom zou je er dan 22.500 euro voor betalen?”, vraagt fractieleider Luk Hoflack (InSamenSpraak) zich af. “Dat is compleet onnodig”, beaamt ook fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA). “De doorgang is er en de kerkfabriek kan de gemeente niet verbieden om die voetweg te gebruiken. Die grond nu kopen is een voorbeeld van het meest slechte bestuur ooit. Of werd er iets beloofd dat we niet weten?”

De meerderheid van #Team 8980 besloot de goedkeuring van de aankoopakte uit te stellen. “Een verstandige beslissing”, besluit Descheemaeker.