Oppositie boos in Zonnebeke: “50 euro per jaar om alles te printen? Onvoldoende”

kos
Gemeenteraadsleden krijgen een vergoeding van maximaal vijftig euro om thuis al hun dossiers van de gemeenteraad in Zonnebeke af te printen. De drie oppositiepartijen gaan hiermee niet akkoord. 

De raadsleden krijgen via een online platform toegang tot al hun dossiers. Op die manier wil het gemeentebestuur efficiënter en professioneler te werk gaan en tegelijkertijd de papier- en drukkosten terugdringen. “Als ik alle documenten voor bijvoorbeeld de gemeenteraad moet uitprinten, dan kom ik met 50 euro per jaar alvast niet toe”, aldus fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA). “Het gaat vaak om een berg dossiers. Daarbij komt ook nog al die tijd om alles uit te printen.”

schepen Koen Meersseman (#Team8980) verdedigt de beslissing. “Je kan dossiers nog inkijken  in het gemeentehuis. En de besparing gedurende een periode van zes jaar wordt geschat op 25.000 euro. Dat geld kan opnieuw worden gebruikt voor verdere digitalisering.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • willy bouckaert

    Waarom alles uitprinten? En dan niets van lezen. Denk aan het milieu en niet aan geld.