Ontspanningsruimte gaat volledig in vlammen op: “Mijn collectie beeldjes vernield”

De ontspanningsruimte ging volledig in de vlammen op.
LSI De ontspanningsruimte ging volledig in de vlammen op.
In de tuin van een woning in Zonnebeke is een ontspanningsruimte zaterdagvoormiddag volledig in vlammen opgegaan. Wellicht lag de houtkachel aan de oorzaak van de brand.

Iets over 10.30 uur merkte bewoner Marnick Del’haye in de tuin van zijn woning aan de Nonnebossen heel wat rook op. “Ik was binnen wat betalingen aan het uitvoeren”, vertelt hij. Ik liep naar buiten en zag dat de ‘mancave’ die ik achter de garage inrichtte in lichterlaaie stond. De buurman had het wellicht ook al gezien.. Hij heeft schade aan de goot.” De brandweer van de zone Westhoek was snel ter plaatse en kon verhinderen dat het vuur zich verder naar de garage van de aanpalende woning verspreidde. De zelf ineengeknutselde ontspanningsruimte ging wél volledig in de vlammen op. “Het was mooi ingericht met een houtkacheltje, een gezellige zithoek, een dartsbord, mijn collectie beeldjes van het Volk van Laaf,… Alles is vernield.  Aan die beeldjes – Laven wonen in het dorpje Lavenlaar in attractiepark De Efteling – was ik erg gehecht. Jammer, nu zal ik opnieuw moeten beginnen. De hitte moet groot zijn geweest, mijn tuinstoelen zijn gewoon gesmolten. Mijn sigaretje zal ik voortaan ook buiten moeten oproken. Ik slaagde er wel nog in mijn auto en motor van Yamaha buiten te rijden.”

Een collectie beeldjes van het Volk van Laaf is volledig vernield.
LSI Een collectie beeldjes van het Volk van Laaf is volledig vernield.
Elders in de tuin bleven er nog beeldjes gespaard.
LSI Elders in de tuin bleven er nog beeldjes gespaard.

Wellicht liep er iets fout met de houtkachel in de ontspanningsruimte. De brandweermannen trokken hun brandwerende bivakmutsen over hun mond als mondmaskers om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus. Bij een uitruk voor een woningbrand zitten ze noodgedwongen met zes mensen samen in een brandweerwagen.

Wellicht liep er iets fout met de houtkachel.
LSI Wellicht liep er iets fout met de houtkachel.