Met de fiets naar geluidsarm vuurwerk levert een gratis drankbonnetje op

Het vuurwerk vindt vanaf 22 uur plaats boven de kasteelvijver.
RV Het vuurwerk vindt vanaf 22 uur plaats boven de kasteelvijver.
In het kermisvierende Zonnebeke is in het prachtig kasteeldomein het openluchtfeest Park zaterdag 31 augustus een jaarlijkse traditie. De toegang is gratis. Het gemeentebestuur zet dit keer in op enkele nieuwigheden die iets duurzamer en vooral diervriendelijk zijn. 

“Om 22 uur begint boven de kasteelvijver het vuurwerk en we vonden het een positief idee om te gaan voor de geluidsarme variant”, aldus schepen Ingrid Vandepitte (#Team 8980). “Dat vinden de dieren in en rond het park ongetwijfeld ook beter. Het vuurwerk wordt een totaalspektakel van vuur, licht en geluid.”

De bezoekers worden gestimuleerd om zoveel mogelijk met de fiets te komen. “We voorzien een gratis drankbonnetje voor de eerste tweehonderd mensen die hun fiets vastzetten op de fietsparking tussen het museum en de bibliotheek”, aldus de schepen. De koninklijke fanfare Sint-Cecilia Zonnebeke verzorgt een barbecue en baat een afvalarme bar uit. Geen wegwerpbekers, maar pintjes in glazen dus.

Orkest Bazar zorgt vanaf 19 uur voor een mobiele en muzikale circusact. Dit alles verweven met jongleren, acrobatie, evenwicht op een ladder en andere magische toeren om naar uit te kijken. Ondertussen ontmoeten de bezoekers ook Relva, een gek wezen waar groot en klein naar zal opkijken.

Net voor de schemering valt, wagen De Vuurmeesters zich op het wandelpad tussen de kerk en het museum. De muziek van gipsyband Djurdejevak maakt van deze vuurparade een meeslepend spektakel richting vuurwerk. In de omliggende cafés Koklikoo, d’Oude Timmerie, Spoorlijn 64 en The Corner zijn er zaterdagavond optredens.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.