Lotto-winnaar wacht liefst achttien weken om zich bekend te maken: “Hij wilde het allemaal eerst even laten bezinken”

Vandaag vond symbolisch de overhandiging van de  cheque plaats. V.l.n.r.: Caroline Vangoidsenhoven (Nationale Loterij), Ghislaine Vandevoorde en haar metekind Louise Carette, uitbaatster Annie Bruwier en Joke Casier (Nationale Loterij)
Maxime Petit Vandaag vond symbolisch de overhandiging van de cheque plaats. V.l.n.r.: Caroline Vangoidsenhoven (Nationale Loterij), Ghislaine Vandevoorde en haar metekind Louise Carette, uitbaatster Annie Bruwier en Joke Casier (Nationale Loterij)
Begin januari won een klant in shop en krantenwinkel ’t Rond Punt langsheen de drukke Menenstraat in Geluveld met de Lotto 1.004.851,60 euro. Opmerkelijk is alvast dat de winnaar maar liefst achttien weken wachtte om zich bekend te maken bij de Nationale Loterij in Brussel. “De nieuwe miljonair is een 45-plusser uit West-Vlaanderen”, aldus Caroline Vangoidsenhoven van de Nationale Loterij.

Op 9 januari viel de winnaar in de prijzen. De cijfers liet hij aan het toeval over door twee combinaties met Quick Pick (waarbij de computer van de Nationale Loterij een willekeurige spelcombinatie kiest, red.) te spelen in ’t Rondpunt, vlak naast het groot benzinestation op de drukke rotonde langs de N8.

De shop ‘t Rondpunt bevindt zich langs de drukke N8
Maxime Petit De shop ‘t Rondpunt bevindt zich langs de drukke N8

“De eerste reactie van onze winnaar was er één van ongeloof”, aldus Caroline Vangoidsenhoven, die symbolisch aan de uitbaatster de cheque kwam overhandigen. “Maar hij reageerde zeer rustig op zijn winst en wou het allemaal eerst even laten bezinken voordat hij zijn winnend ticket bij ons verzilverde. Dit deed hij pas vier maanden na de trekking.” Nog net op tijd dus, want een winnend Lottoformulier blijft twintig weken geldig. 

Kans groot

“De geluksvogel speelt regelmatig met Lotto, soms op woensdag, soms op zaterdag. De kans was dus vrij groot dat hij op een dag zou winnen. Zelfs nu hij de Jackpot heeft gewonnen, met meer dan 1 miljoen euro, denkt hij helemaal nog niet aan stoppen en blijft zijn geluk beproeven.”

De winnaar wenst anoniem te blijven. “Onze gloednieuwe miljonair kan zich nu ten volle op zijn passie storten: motorrijden. Daarna kan deze Bourgondiër genieten van zijn lievelingsgerecht: een goede steak met frietjes. Met zijn winst wil hij ook reizen, zoals de meeste Lotto-winnaars.”

Shop 't Rondpunt, waar de grote jackpot werd gewonnen.
Maxime Petit Shop 't Rondpunt, waar de grote jackpot werd gewonnen.

Gewezen cafébazin Annie Bruwier opende ’t Rondpunt ondertussen zes jaar geleden. In Wevelgem baatte ze twintig jaar een café uit. Met vrachtwagenchauffeur Chris Carette begon ze daarna een nieuw leven. Eerst woonden ze in Lo. In september 2007 kochten Chris en Annie een woning in de Menenstraat. “Chris bracht me op het idee om hier met een kleine winkel te starten”, vertelt Annie. “Uiteindelijk werd het hier ook een Lotto-depot en mag ik alle producten van de Nationale Loterij verkopen. Niet zonder succes alvast. En nu maar hopen dat er nog meer klanten Lotto komen spelen. Een Lotto-miljonair hebben is alvast mooi meegenomen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.