Lijst Passendale lonkt naar alle deelgemeenten

William Doom, Valerie Blondeel, Jan Ingelaere, Vincent D'Hondt, Christine Vandenaweele, Martine Develtere, Sophie Carpentier en Paul Vanlerberghe van Lijst Passendale.
Eric Flamand William Doom, Valerie Blondeel, Jan Ingelaere, Vincent D'Hondt, Christine Vandenaweele, Martine Develtere, Sophie Carpentier en Paul Vanlerberghe van Lijst Passendale.
De nieuwe Lijst Passendale stelde de eerste kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar voor.

Stichter en lijsttrekker William Doom kan momenteel rekenen op zeven partijgenoten. Opmerkelijk: ze wonen allemaal in Passendale. "Het project is hier geboren maar het is een verhaal voor alle vijf deelgemeenten en dus ook Zonnebeke, Zandvoorde, Geluveld en Beselare", benadrukt William. "Laat ons dat duidelijk zijn: we zijn niet een lijst voor Passendale alleen. We willen het dus opentrekken."


Het is afwachten of men komt tot een volledige lijst (23 kandidaten). "Het is niet evident om mensen mee te krijgen", geeft William aan. "Ik ben meer dan terecht fier dat we momenteel met acht zijn. Mensen die allemaal voor de eerste keer aan de gemeenteraadsverkiezingen gaan deelnemen."


Het gaat naast William Doom om Valerie Blondeel, Sophie Carpentier, Martine Develtere, Vincent D'hondt, Jan Ingelaere, Kristien Vandenaweele en Paul Vanlerberghe. Op het verkiezingsprogramma van de nieuwe politieke partij is het nog wachten tot de zomer volgend jaar.Ondertussen lanceert men wel een opmerkelijk idee om het beheer van het de afgelopen jaren fors uitgebreid Kasteeldomein in Zonnebeke over te laten aan de provincie. Inbegrepen het Memorial Museum Passchendaele 1917 dat een Autonoom Gemeente Bedrijf is (AGB) is geworden. Los dus van de gemeente.


"Nu draagt elke inwoner bij in de werkingskosten van het Kasteeldomein, maar het gaat om hoofdzakelijk bezoekers van buiten de gemeente", maakt Doom de bedenking. "De weggevallen kost zou dan voornamelijk kunnen worden geïnvesteerd in sport en cultuur ten gunste van alle inwoners."