Jonge vader die vriendin slaat, krijgt bolwassing van rechter: “Je hoeft geen kansen meer te verwachten”

Een jonge vader staat voor de rechter in Ieper voor een aantal feiten
Henk Deleu Een jonge vader staat voor de rechter in Ieper voor een aantal feiten
G.L. uit Zonnebeke moet voor de Ieperse rechter verschijnen omdat hij moeilijk in het gareel kan lopen. De jonge man, die vader is van een zoontje, kreeg het op 12 januari aan de stok met zijn vriendin na een discussie over de afwas en over geld. De vrouw kreeg daarbij slagen en doodsbedreigingen naar haar hoofd geslingerd. 

G.L. kreeg na het incident voorwaarden opgelegd, zoals een contactverbod. Op een bepaald moment kwam hij echter toch te dicht bij het meisje, waarmee hij niet alleen het contactverbod aan zijn laars lapte, maar ook de coronamaatregelen. Op een ander moment vluchtte L. weg van de politie. In zijn wagen werden een matrak en resten van cannabis aangetroffen. Ook is er sprake van cocaïnegebruik en het in bezit hebben van een luchtdrukpistool. De beklaagde gaf zelf toe onlangs nog drugs te hebben gekregen op de Vismarkt in Ieper. 

De openbare aanklager vordert een celstraf en een boete. “Die man zou er deugd van hebben om goed te worden opgevolgd, maar als hij niet wil meewerken, heeft het weinig zin hem voorwaarden op te leggen”, zegt de procureur. Zijn raadsman gaf toe dat zijn cliënt een hobbelig parcours heeft afgelegd. “Op jonge leeftijd vader worden, financiële problemen, geen makkelijke relatie en gooi dan daar nog wat drugs bij en je hebt een perfecte cocktail voor dit soort feiten. We vragen een beetje begrip van de rechtbank.”

De rechter wees er de beklaagde op dat hij al meermaals in contact kwam met het gerecht. “Je verscheen al voor de politie-, de onderzoeks- en de jeugdrechter. Dat liet blijkbaar niet veel indruk na op jou. Ik wil dat je je herpakt voor het te laat is”, zei de rechter. “Ik begrijp dat het niet eenvoudig is, maar je moet geen kansen meer verwachten.” Vonnis op 4 augustus.