Intiem afscheid van vermoorde Freddy Pissonnier (72)

Slachtoffer Freddy Pissonnier werd gedood achter in zijn tuin.
Hans Verbeke Slachtoffer Freddy Pissonnier werd gedood achter in zijn tuin.
In de aula van het uitvaartcentrum wordt in de loop van volgende week afscheid genomen van Freddy Pissonnier, de 72-jarige man die donderdag in Zonnebeke om het leven werd gebracht. “We willen in besloten kring afscheid nemen van papa”, zegt dochter Yana (19), die nog bij haar vader inwoonde.

Freddy Pissonnier stierf toen hij verschillende messteken incasseerde, achteraan in zijn tuin, in de wijk Boudewijnpark in Zonnebeke. Daar kwam het donderdagavond tot een confrontatie met Pieter V. en Kathleen V.A., een koppel dertigers dat nog niet zolang op de wijk woont. De tuin van hun huurwoning grenst, gescheiden door een wandelpad, aan die van Pissonnier. De situatie escaleerde en slachtoffer Pissonnier werd aangevallen met een mes. Hij stierf ter plaatse. Hoe groot het aandeel is van Pieter V. en Kathleen V.A. in de steekpartij, is niet duidelijk. Allicht volgt nog een reconstructie die daarover mogelijk meer klaarheid zal brengen. Het kinderloze koppel is aangehouden op verdenking van moord.

Slachtoffer Freddy Pissonnier was, zacht uitgedrukt, een omstreden figuur op de wijk. Sommige mensen appreciëren zijn goeie kanten maar er wonen ook veel mensen die niet te spreken zijn over het feit dat hij elke dag vuur stookte (met dikwijls veel rookontwikkeling tot gevolg), regelmatig luide muziek speelde en ronduit agressief uit de hoek kon komen.

De woning van slachtoffer Freddy Pissonnier werd verzegeld na de feiten.
Hans Verbeke De woning van slachtoffer Freddy Pissonnier werd verzegeld na de feiten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.