Inbrekers laten gestolen auto achter na botsing

Erno Denturck aan de beschadigde auto van zijn zus.
Foto Samyn Erno Denturck aan de beschadigde auto van zijn zus.
Op drie plaatsen in het centrum van Zonnebeke zijn dinsdagnacht inbrekers aan de slag geweest. Een gestolen auto lieten ze na een lichte botsing zomaar op straat achter.

Op de hoek van de Ieperstraat en de Berten Pilstraat kropen de daders over een muurtje. Via de achterkant drongen ze de woning van Serge Denturck, zoon Erno en dochter Imke binnen. "Door lawaai werd ik rond kwart voor één wakker", vertelt Erno. "Ik liep de trap af en zag het licht en de tv nog branden én de schuifdeur open staan. Wellicht waren de dieven dan al binnengedrongen en sloegen ze op de vlucht." Uit de woning verdwenen de autosleutels van de Citroën C3 van Imke. Die stond om de hoek geparkeerd. De dieven kropen in de wagen, probeerden weg te rijden maar botsten daarbij tegen een andere geparkeerde Renault Espace. Ze lieten de auto dan maar midden op straat achter. Op een ruit schreven ze met lippenstift wel nog 'ruina', Spaans voor 'wrak'. "Rond 4 uur stond de politie plots voor de deur", aldus nog Erno. "Omdat Imkes auto midden op de weg stond. Toen werd alles duidelijk."


Wat verderop, in groenten- en fruitwinkel Fruitoase, braken wellicht dezelfde daders ook via de achterkant binnen. Daar verdween wat geld en een gsm. In café 't Forum raakten ze niet binnen. De politie van de zone Arro Ieper vraagt extra aandacht voor verdacht gedrag en vraagt om deuren goed af te sluiten. (LSI)