Heksenstoet krijgt figurantendorp

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Heksenstoet, die eind juli plaatsvindt, zal de Sint-Martinuskerk worden gebruikt voor de middaglunch van de sponsors en de genodigden. "We zijn hiervoor al tien jaar vragende partij", zegt voorzitter Charles Bayart van vzw Heksenstoet. "De toespraken zullen ook in de kerk plaatsvinden."

Nieuw is ook het figurantendorp. Er doen in de tweejaarlijkse Heksenstoet liefst 1.200 figuranten mee. "Het figurantendorp komt tussen het GC De Leege Platse en sporthal De Heksenketel", zegt regisseur Jo Lottegier. "De figuranten gaan er niet alleen hun verhaal kunnen doen, we voorzien ook een fotostudio."


"De figuranten waren vroeger na de stoet verdeeld op vijf verschillende locaties. Nu gaan we ze centraliseren in het figurantendorp", aldus Bayart. In GC De Leege Platse was er voor de inwoners en de figuranten een infovergadering over het nieuwe traject. De start en de aankomst van de stoet zijn gewijzigd. "Twee praalwagens worden ook vernieuwd en er komt een nieuwe heks uit Schotland", vertelt Lottegier. "Meer verklappen we nu nog. We wachten tot de persvoorstelling, een maand voor de stoet."


Vrije basisschool De Biesweide wordt nog gebruikt voor de catering, de voorbereidingen voor de kleding en voor de opvang in geval van nood. In De Leege Platse en de sporthal komen de kleedkamers. Meer info via www.heksenstoet.be (DBEW)