Gemeenteraad verloopt bitsig in Zonnebeke: fractieleider InSamenSpraak krijgt geen antwoord op zijn 22 vragen

Fractieleider Luk Hoflack (In Samen Spraak)
Eric Flamand Fractieleider Luk Hoflack (In Samen Spraak)
De gemeenteraad in Zonnebeke verliep maandagavond bij momenten in een bitsige sfeer, waarbij het tot felle discussies kwam tussen de oppositie en het schepencollege.

InSamenSpraak en N-VA dienden twee interpellaties en drie toegevoegde agendapunten in. Fractieleider Luk Hoflack (InSamenSpraak) interpelleerde over de toekomstvisie van het gemeentebestuur rond Ruimtelijke Ordening. De gewezen schepen vuurde 22 vragen af over lopende en toekomstige projecten en ontwikkelingen. Een antwoord op die waslijst vragen kreeg Hoflack niet. Schepen Ingrid Vandepitte (#Team 8980) was verontschuldigd, burgemeester Dirk Sioen las een verklaring voor, maar Hoflack bleef op zijn honger zitten. “De vraagstelling is niet beknopt”, zei gemeenteraadsvoorzitter Thijs D’Alleine (#Team 8980). 

“Goed, dan zal ik voor de volgende gemeenteraad over dat alles twaalf interpellaties indienen”, reageerde Hoflack fel. Hij kreeg steun van fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA). “Collega Hoflack stelt concrete vragen, maar krijgt geen antwoord. Dat pikken we niet meer. Dit is geen democratie. Ik vind het schandalig.”