Gemeente stelt ontwerper aan voor heraanleg dorpskern

Het schepencollege van Zonnebeke heeft landschapsarchitect Andy Malengier uit Wervik aangesteld als ontwerper voor de herinrichting van de dorpskern van Zandvoorde. Hij was eerder al verantwoordelijk voor de heraanleg van de dorpskern in het naburige Zillebeke.

De gemeente wil dat de inwoners van het kleine Zandvoorde centraal staan bij de herinrichting van de dorpskern. Daarom vond er al een inspraakmoment plaats waarbij de inwoners ideeën, suggesties of ergernissen konden aankaarten. "Centraal staat de herinrichting van het dorpsplein door bepaalde zaken te accentueren en een aantal speelse elementen aan te brengen", zegt schepen Michiel Descheemaeker (Inspraak).


"De ontwerper moet ook een plan opstellen over de herinrichting en uitbreiding van de bestaande begraafplaats, de mobiliteitsproblemen - snelheid, zwaar verkeer, openbaar vervoer -, ontmoetingscentrum Santforde, de wandelwegen en de eventuele inplanting van bejaardenwoningen."


De provincie steunt het project met een subsidie van tienduizend euro.


"Met de dorpskern van Zandvoorde volgt mijn zesde project dat te maken heeft met de herinrichting van onze dorpskernen", reageert Andy Malengier. (DBEW)