Gemeente overweegt overname containerpark door Mirom Roeselare

Gemeentehuis Zonnebeke
Maxime Petit Gemeentehuis Zonnebeke
De gemeente Zonnebeke overweegt om het containerpark in de Kortekeerstraat in Geluveld te laten overnemen door afvalintercommunale Mirom Roeselare. 

Fractieleider Luk Hoflack (InSamenSpraak) vroeg wat er waar was van de geruchten over de overname van het containerpark. “De gemeente zal de mogelijkheid onderzoeken”, zegt burgemeester Dirk Sioen (#Team 8980). “We hadden contact met de algemeen directeur van Mirom Roeselare. Van de dertien gemeentes die aangesloten zijn bij Mirom Roeselare zijn er negen die hun containerpark overgedragen hebben aan de intercommunale.”

“Ik vind het eigenaardig dat de gemeente een jaar geleden al die vraag kreeg, daar toen niet op inging en nu plots verandert van idee”, reageert Hoflack. De burgemeester wees op de voordelen van een intergemeentelijk containerpark. “In dat geval kunnen onze inwoners bijvoorbeeld ook naar het containerpark van een buurgemeente gaan, wat hen misschien beter uitkomt, afhankelijk van waar ze wonen of waar ze werken.”

Begin december 2015 opende in de Kortekeerstraat in Geluveld op de ambachtelijke zone De Polderhoek het nieuw containerpark. Het containerpark in de Kasteelstraat in Geluveld was te klein geworden. Het nieuwe containerpark is bijna één hectare groot, dubbel zo groot als het oude.