Eerste fase van werken in dorpskom zijn toch hervat,
middenin de coronacrisis was er een periode geen productie meer in de asfaltcentrales

RV foto Koen Meersseman
Door een geval van overmacht en volledig buiten de wil van de aannemer en de gemeente Zonnebeke lagen de wegenwerken op de drukke N303 in de dorpskom van Beselare twee weken stil. Gelukkig is er goed nieuws want de toplaag in de Wervikstraat is donderdag afgewerkt. Middenin de coronacrisis was er een periode geen productie meer in de asfaltcentrales.

“Van zodra de andere aannemers terug opstarten kan de belijning en deklaag voor de fietssuggestiestroken worden voorzien”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team 8980). “De rijbaan voor uitsluitend plaatselijk verkeer gaat tegen het weekend weer open. Het Agentschap Wegen en Verkeer had ons opgenomen op de lijst van prioritaire werken.”

“We zijn blij dat er werd ingegaan op onze vraag om de asfaltwerken bij een heropstart uit te voeren. We hadden ook contact met het kabinet van Vlaams minister Lydia Peeters. We zijn dankbaar naar alle partijen toe en vooral naar de werknemers van de aannemer die de werken willen uitvoeren in deze periode.”

Beselare
RV foto Koen Meersseman Beselare

Aannemer Tibergyn uit Gullegem staat in voor heraanleg van de fietssuggestiestroken ter hoogte van de Sint-Martinuskerk. Daarna worden ook herstellingswerken uitgevoerd aan het wegdek in de Beselarestraat. Er zijn daar in het asfalt heel wat putten. Om de hinder voor omwonenden en handelaars tot een minimum te beperken, worden de werken in twee fasen uitgevoerd.

De tweede fase zal voorlopig niet worden aangevat wegens de onzekerheid door de coronacrisis. Deze werken staan voorlopig ingepland om aan te vangen op 20 april. De omleidingen voor zwaar verkeer blijven gelden.

In de Beselarestraat is het wegdek op verschillende plaatsen beschadigd
Maxime Petit In de Beselarestraat is het wegdek op verschillende plaatsen beschadigd