Dader steekpartij Zonnebeke aangehouden, echtgenote heeft niks met feiten te maken

Slachtoffer Freddy Pissonnier (72).
uitvaartzorg Derveaux, Zonnebeke Slachtoffer Freddy Pissonnier (72).
Pieter V. (30), de man die donderdagavond in de wijk Boudewijnpark in Zonnebeke zijn 72-jarige buurman Freddy Pissonnier doodstak met een mes, is door de onderzoeksrechter in Ieper aangehouden. Zijn echtgenote Kathleen V.A. is weer vrij. Zij heeft volgens het parket niks met de feiten te maken.

Het jonge koppel, dat nog niet zo lang op de wijk woont, kon het niet verdragen dat Freddy Pissonnier nog maar eens urenlang luide muziek draaide in zijn tuin. Pieter V.  trok rond 20 uur naar Pissonnier. Die opende het poortje achteraan in zijn tuin en onmiddellijk kwam het tot een ruzie. V. stak de 72-jarige man daarbij verschillende keren met een mes. Pissonnier overleed ter plaatse. De dader trok daarna weer naar zijn huurwoning.

Slachtoffer Freddy Pissonnier werd gedood in zijn tuin.
Hans Verbeke Slachtoffer Freddy Pissonnier werd gedood in zijn tuin.

Vrouw vrijgelaten

Kort na de feiten pakte de politie Pieter V. en diens echtgenote Kathleen V.A. op voor ondervraging. Aanvankelijk werden beiden verdacht van moord, maar na verhoor werd alleen de 30-jarige man aangehouden. Volgens de onderzoeksrechter heeft de vrouw niks met de feiten te maken, waarna hij haar vrij liet. Pieter V. verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Die beslist over zijn verdere aanhouding. Freddy Pissonnier wordt op vrijdag 16 augustus begraven na een afscheidsdienst die om 10.30 uur start in de aula van het uitvaartcentrum Derveaux, Astridstraat 8 in Zonnebeke.

De woning van slachtoffer Freddy Pissonnier werd verzegeld.
Hans Verbeke De woning van slachtoffer Freddy Pissonnier werd verzegeld.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny deschutter

  Ik denk dat de stoppen doorgeslagen zijn na maanden zwaar pestgedrag.

 • Johan Van de vootde

  Uren lang verplicht te worden naar keiluide muziek te luisteren van iemand anders, zonder dat men dat niet wenst, is ook een vorm van foltering.

 • Tonny Deruytter

  Dus de volgende die op je systeem werkt neer steken volgens sommige idioten hier onder. Die man woonde daar al heel zijn leven en was slechts enkele jaren met pensioen en zo luid ging er het niet aan toe en was dit het geval de rechtbank diend voor iets of is het nu de sharia wet oog om oog tand om tand de dader zal wel boeten en de echtnote mag mee betalen.

 • Benny Marcelo

  Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat Freddy een pestkopke was. Iedereen weet dat urenlang luide muziek spelen in de tuin ferm storend is. Na herhaaldelijk gepest te zijn durven de stoppen wel eens doorslaan. Als het verhaal hier klopt is dat wat ik er van denk.

 • Ludo Wouters

  Je eigen afval opstoken, elke dag luide muziek. Ze hadden die man al lang uit zijn huis moeten zetten of maatregelen moeten nemen. Je kunt moeilijk een moordenaar verdedigen maar ik denk dat de meeste buren blij zijn dat hij dat heeft gedaan.