Brand aan bestelwagen onder carport ontstond accidenteel

Nadat de bestelwagen van onder de verwoeste carport was getrokken, werd het voertuig nageblust.
Hans Verbeke Nadat de bestelwagen van onder de verwoeste carport was getrokken, werd het voertuig nageblust.
De oorzaak van de bestelwagen die dinsdag plots vuur vatte onder een carport in de Motebosstraat in Geluwe is accidenteel. Het vuur laaide zo hevig op dat struiken en bomen mee in vlammen opgingen, net als de bestelwagen en de carport zelf. 

De brand ontstond rond 14 uur in de Motebosstraat. Plots stond een bestelwagen onder een carport in lichterlaaie. Bij aankomst van de brandweer laaiden de vlammen hoog op. Bomen en struiken naast de carport hadden toen ook al vuur gevat. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning van de eigenaars. Bij de buren smolt wel de dakgoot door de warmte. Om de bestelwagen deftig te kunnen blussen, werd het voertuig met een lier aan een brandweerwagen uit de carport getrokken. Een branddeskundige onderzocht de oorzaak van de brand om brandstichting uit te sluiten. Volgens zijn bevindingen is de brand accidenteel ontstaan. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.