Bezemrock verwacht recordaantal bezoekers

REGI, SYLVER EN YVES DERUYTER DUWEN VERKOOP DE HOOGTE IN

De organisatie van Bezemrock is er klaar voor.
Maxime Petit De organisatie van Bezemrock is er klaar voor.
Bezemrock, het festival dat vandaag en morgen Beselare op stelten zet, belooft een succes te worden. Er zijn al bijna dubbel zoveel tickets verkocht als vorig jaar. "Met dank aan Regi, Yves Deruyter en Sylver."

"De voorverkoop voor vrijdagavond loopt heel goed. We denken dat er in totaal 1.000 à 1.500 tickets de deur uit zijn. Het ging vrij vlot. We zitten aan het dubbel aantal tickets van vorig jaar. Immens veel dus. Zaterdagavond verwachten we 800 à 1.000 festivalgangers." Voor een verklaring voor het succes voor vrijdagavond moeten de organisatoren niet ver zoeken. "Wellicht het effect van drie bekende dj's: Sylver met een unieke live-show, Regi die met 'Where did you go' de Belgische zomerhit te pakken heeft en als afsluiter komt de legendarische retro-dj Yves De Ruyter een feestje bouwen", zegt Koen. "Blijkbaar is dance een populair genre. Sylver is toe aan een comeback en doet trouwens deze zomer maar vijf optredens. Overigens is het blijkbaar uniek dat er drie zo'n namen dezelfde avond geprogrammeerd staan. De artiesten zeggen dat zelf."

Ook hiphop en rock

Zaterdag komt de topper Starflam uit Wallonië langs, zowat de beste hiphopformatie uit België. "Wie liever komt voor rock zal zich kunnen uitleven tijdens de optredens van King Hiss en The Kids. Zaterdagavond komt ook Discobar Galaxie." Voor het vierde jaar op rij vindt het festival plaats op het grasplein naast sporthal De Heksenketel en gemeenschapscentrum De Leege Platse. De organisatoren hopen voor het openluchtfestival alvast op mooi weer. De afgelopen dagen was het immers vaak kwakkelweer met regenbuien. "De weersvoorspellingen zien er toch gunstig uit", zegt Koen Meersseman. "We zijn klaar voor een feestje. Maar het is geen evidentie om zo'n tweedaags festival te organiseren", zegt Koen nog. "De groepen worden steeds duurder. We pakken het dus voorzichtig aan. We hebben toch een budget van 80.000 à 90.000 euro. Gelukkig kunnen we rekenen op veel sponsors en een goede voorverkoop." Om het allemaal te kunnen doen, zijn er voor, tijdens en na Bezemrock meer dan tweehonderd medewerkers druk in de weer. "Waaronder verenigingen en zelfs vrijwilligers die ons persoonlijk komen vragen om te komen helpen", zegt Koen dankbaar.


Meer informatie op de website van het festival, www.bezemrock.be.