Bestelwagen brandt uit onder carport

In de Motebosstraat, een zijstraat van de N8 in de buurt van de Kia-concessie Delva, in Geluveld is dinsdag brand uitgebroken onder de carport van de familie Gabriels. Het vuur laaide zo hevig op dat struiken en bomen mee in vlammen opgingen. Door de warmte smolten ook de dakgoten bij de buren.
Bestelwagen en carport gingen verloren, net als enkele struiken en bomen.
Hans Verbeke Bestelwagen en carport gingen verloren, net als enkele struiken en bomen.

Marc Gabriels en Marie-Christine Santy waren rond 14 uur nog iets aan het eten toen hun buurman kwam aangelopen. “Hij riep dat er brand was”, zegt Marc. “Buiten zagen we grote vlammen en een enorme rookontwikkeling. Daar was niks meer tegen te beginnen.” 

Bij aankomst van de brandweer laaiden de vlammen hoog op. Bomen en struiken naast de carport hadden toen ook al vuur gevat. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning van Marc en Marie-Christine. Bij de buren smolt wel de dakgoot door de warmte. Om de bestelwagen deftig te kunnen blussen, werd het voertuig met een lier aan een brandweerwagen uit de carport getrokken.

Bewoner Marc Gabriels (rechts) kijkt toe hoe de brandweer het vuur blust.
Hans Verbeke Bewoner Marc Gabriels (rechts) kijkt toe hoe de brandweer het vuur blust.

Raden naar de oorzaak

De brand lokte nogal wat nieuwsgierigen naar de Motebosstraat. Marc Gabriels stond een beetje wezenloos te kijken naar de ravage. “Dit hou je niet voor mogelijk”, schudt de man het hoofd. “De bestelwagen dateert van rond het jaar 2000, maar was best nog in orde. Deze voormiddag had ik er nog mee gereden en alles was normaal. Het is een raadsel hoe dit kon gebeuren.”

Van de bestelwagen bleef niks meer over.
Hans Verbeke Van de bestelwagen bleef niks meer over.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.