Bejaarde man (91) krijgt 5 jaar cel met uitstel voor verkrachting poetsvrouw (29)

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een 91-jarige man uit het West-Vlaamse Zonnebeke heeft in beroep een gevangenisstraf van vijf jaar met uitstel gekregen omdat hij zijn 29-jarige poetsvrouw heeft verkracht. 

De man ontkende de feiten, die plaatsvonden in 2016, en beweert dat alles met haar toestemming gebeurde. In eerste aanleg werd hij nog vrijgesproken op basis van twijfel. “Voor ik het wist, lag hij op mij”, getuigde het slachtoffer. “Ik probeerde hem weg te duwen, maar hij was te sterk. Ik blijf me zijn vreselijke blik herinneren.” Volgens de negentiger “heeft ze het uitgelokt”. Zijn advocaat ging voor de vrijspraak, maar volgens de procureur-generaal was er geen twijfel mogelijk: “Hij is gekend als een vieze oude vent en had al een andere poetsvrouw betast.” Bij de dienstenchequeonderneming waar de vrouw werkzaam was, stond de man ook bekend voor handtastelijkheden. Er zouden ook al eerder aanrakingen zijn geweest met andere poetsvrouwen. Het hof van beroep in Gent steunt zich onder meer op die verklaringen, maar ook op het feit dat er DNA op de borsten van de vrouw is gevonden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.