Afscheid van vermoorde Freddy (72): “Jammer dat je op deze manier je rust hebt gevonden, veel te vroeg”

De aula van het rouwcentrum.
LSI De aula van het rouwcentrum.
In Zonnebeke is vrijdagvoormiddag in de aula van het uitvaartcentrum afscheid genomen van Freddy Pissonnier (72). De man werd op 8 augustus in de tuin van zijn woning in het Boudewijnpark met messteken om het leven gebracht tijdens een burenruzie. “Wat je overkomen is, verdiende je niet”, klonk het in de afscheidswoorden van zoon Yoni.

In de aula van begrafenissen Derveaux kwamen tweehonderd familieleden, vrienden, kennissen en buren bij elkaar voor het afscheidsmoment. Zoon Yoni, dochter Yana en de drie kleinkinderen van Freddy herinnerden hem als een lieve pa en een trotse pépé. “Je dood kwam onverwacht en is onbegrijpelijk. Er was geen laatste woord, geen brief, enkel herinneringen.” 

“Ik kan nog altijd niet geloven dat het zo moest eindigen”, zei Yana. “Jammer dat je op deze manier je rust hebt gevonden, veel te vroeg”, vulde Yoni aan. “Wat je is overkomen, verdiende je niet.” 

‘Papa’ van Stef Bos, ‘Afscheid van een vriend’ van Clouseau en ‘Hey pa’ van Niels Destadsbader zorgden voor de muzikale omlijsting.

Freddy Pissonnier
LSI Freddy Pissonnier

Freddy was een gepensioneerd carrossier en vrachtwagenchauffeur en een van de eerste bewoners van de wijk Boudewijnpark in Zonnebeke. Hij woonde er nog samen met zijn dochter. Dansen en muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 waren zijn ding. Maar net de luide muziek die regelmatig uit zijn boxen galmde, was de aanleiding voor de ruzie die zich op 8 augustus ontspon met buur Pieter V. Zijn tuin grenst aan die van Freddy, enkel gescheiden door een wandelpad. In de tuin van Freddy stak V. hem tijdens die ruzie met enkele messteken neer. Sindsdien zit hij in de cel. Hij legde volledige bekentenissen af.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MYRTHE PASS

    Natuurlijk leggen die mensen volledige bekentenissen af. Ze zijn geen koelbloedige moordenaars, maar waren het getreiter van hun buur beu. Freddy was blijkbaar geen voorbeeldige en brave burger. Neen, hij zorgde (waarschijnlijk dagelijks) voor geluidsoverlast en luisterde niet naar mensen, die hem beleeft vroegen de muziek minder hard te zetten. Hij dacht als eerste bewoner dat de wijk Boudewijnpark van hem was. Hopelijk zet het andere zure buren aan, om zich toch een beetje te aarden.