91-jarige veroordeeld voor verkrachting 27-jarige poetshulp

De veroordeling werd uitgesproken in dit hof van beroep in Gent.
Wannes Nimmegeers De veroordeling werd uitgesproken in dit hof van beroep in Gent.

Het hof van beroep in Gent heeft een 91-jarige man uit Zonnebeke veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel voor de aanranding en verkrachting van zijn 27-jarige poetshulp. De man werd in eerste aanleg nog vrijgesproken omdat de rechter toen oordeelde dat er mogelijks sprake was van wederzijdse toestemming.

Op 16 juni 2016 hadden de toen 89-jarige man en zijn toen 27-jarige poetsvrouw seksuele betrekkingen. Hij beweerde dat er instemming was. De man zei dat ze haar schort had uitgedaan en op bed gelegd. In eerste aanleg werd de man vrijgesproken op grond van twijfel. De rechtbank oordeelde ook dat het niet uitgesloten was dat er geen sprake was van wederzijdse toestemming.

Bij de dienstenchequeonderneming waar de vrouw werkzaam was, stond de man bekend voor handtastelijkheden. Er zouden ook al eerder aanrakingen zijn geweest met andere poetsvrouwen. Het hof van beroep in Gent steunt zich onder meer op die verklaringen, maar ook op het feit dat er DNA op de borsten van de vrouw is gevonden. De man had altijd ontkend die te hebben aangeraakt. Het hof veroordeelde de man tot vijf jaar cel met uitstel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.