90-jarige botst aan wegversmalling frontaal op tegenligger

De ravage aan de wegversmalling.
LSI De ravage aan de wegversmalling.
Aan een wegversmalling op de weg tussen Oostnieuwkerke en Passendale zijn dinsdagavond twee wagens frontaal op elkaar gebotst. Een 90-jarige automobilist  uit Langemark-Poelkapelle en zijn echtgenote raakten gewond.

In de Grote Roeselarestraat in Passendale is sinds twee jaar een kunstmatige wegversmalling aangelegd om de snelheid op de weg tussen Oostnieuwkerke en Passendale te doen dalen. Wie van Oostnieuwkerke komt, moet halt houden als een tegenligger nadert. Dat deed de 90-jarige Roger O achter het stuur van een Audi niet. In de versmalling kwam het tot een frontale botsing met een Volvo van Nathalie S. (47) uit Roeselare. Door de klap vloog de Audi op de betonnen rand aan de rechterkant. De Volvo raakte de vangrail aan de andere kant. De brandweer snelde ter plaatse om de bejaarde man en zijn echtgenote Andrea D. (87) te bevrijden. Ze werden met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw uit de Volvo liep lichte verwondingen op. De weg bleef een tijdje plaatselijk afgesloten. Beide auto’s liepen zware schade op.

De Audi werd op de betonnen rand gekatapulteerd.
LSI De Audi werd op de betonnen rand gekatapulteerd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.