“Waarom niet alle inwoners van Groot-Zonnebeke gratis naar de Heksenstoet?”

Logo Heksenstoet Beselare
RV Logo Heksenstoet Beselare
Als het van fractieleider Luk Hoflack (In Samen Spraak) afhangt, krijgen alle inwoners van Groot-Zonnebeke gratis toegang tot de Heksenstoet in Beselare. Nu betalen alleen de inwoners van Beselare niet. 

Eind juli vindt de tweejaarlijkse Heksensoet in Beselare plaats. De vorige keer waren er volgens de organisatoren zo’n dertigduizend aanwezigen. Tickets voor de Heksenstoet kosten 6 euro. “Alle inwoners van Groot-Zonnebeke mogen gratis binnen in het Memorial Museum Passchendaele 1917. Waarom de lijn niet doortrekken voor de Heksenstoet”, zegt Luk Hoflack, die er altijd aan deelneemt. “De inwoners van Groot-Zonnebeke helpen allemaal mee betalen. In ruil voor gratis toegang kan de gemeente aan het Heksencomité een financiële compensatie geven.”

Het schepencollege nam maandagavond op de gemeenteraad in Zonnebeke nota van het voorstel. “Wat doen we dan met de Kasteelcross? Die is met financiële steun van de gemeente ook een betalend evenement en daar moeten de inwoners ook betalen”, maakte schepen van Toerisme Sabine Vanderhaeghen (#Team 8980) de bedenking.

Charles Bayart, voorzitter van de vzw Heksencomité, had geen weet van de vraag van Luk Hoflack. “De gratis toegang is altijd bespreekbaar, als de gemeente een financiële compensatie geeft. Woensdagavond hebben we vergadering van het Heksencomité en ik zal dit eens voorleggen. Ik kan daarover niet alleen beslissen. Onze drie pijlers aan inkomsten zijn de entreegelden, de sponsoring en de commerciële activiteiten. Dus als alle inwoners van Groot-Zonnebeke gratis binnen mogen, dan hebben we een gemis aan inkomsten.”

“Nu komen alle inwoners van Beselare gratis binnen. Dus ook de mensen die buiten het parcours wonen. Van deur tot deur doen we in Beselare telkens een omhaling voor financiële steun en geven we de inwoners buiten het parcours een ticket. We laten alle inwoners van Beselare trouwens ook niet betalen omdat bijna iedereen van de 2.500 inwoners betrokken zijn bij de Heksensoet.”




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.