Zwemmer springt van duiktoren en landt op tiener: slachtoffer bewusteloos uit het water gehaald

Toon Royackers
Een tiener is woensdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval aan de duiktoren op het Heidestrand in Zonhoven. De jongen bevond zich in het bassin onder de duiktoren, toen iemand op hem sprong. Hij werd onder begeleiding van de MUG naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17 uur. Getuigen zagen het slachtoffer plots dobberen in het water. Samen met een redder van het zwembad konden ze hem snel op het droge halen. Maar de tiener bleek door de zware slag helaas al bewusteloos. Meteen snelden een ambulance en een MUG team ter plaatse. Die brachten de jongeman in kritieke toestand naar het Sint-Franciscus Ziekenhuis in Zolder. Later op de avond werd hij nog met spoed overgebracht naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Intussen lijkt zijn toestand wel stabiel. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog verder onderzocht.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fatih Akkaya

  Ik denk dat de hoogste plank van de duiktoren moet verboden worden uit heidestrand want de verhouding van de diameter van het zwembad klopt niet met de verhouding van de hoogde van de duikplank waardoor zo accidenten vaker kunnen voorkomen

 • bart herbots

  Heidestrand daar is het onverantwoord Gevaarlijk Weinig discipline

 • Wesley Blieck

  Ronny duiktoren ligt apart van zwembad

 • Ronny Cuypers

  duiktorens laten gebruiken tijdens recreatief zwemmen is om problemen vragen.

 • camiel huughe

  Ik dacht dat in een openbaar zwembad er een afgebakende veiligheidszone was onder de duikplank. Een zone die de duiker onmiddellijk diende te verlaten. Schijnt dus niet zo te zijn.