Wagen belandt in voortuin na ongeval met lijnbus: vier lichtgewonden

BRAKEL Autobus van De Lijn frappant in overtreding - De chaffeur van deze bus van De Lijn lapt de verkeersregels wel héél erg aan zijn laars: hij negeert het parkeer- en stationeersverbod, neemt verschillende parkeerplaatsen voor auto's, waaronder die voor gehandicapten in en staat ook nog op het trottoir. "Dan kan niet", reageert De Lijn.
Ronny De Coster BRAKEL Autobus van De Lijn frappant in overtreding - De chaffeur van deze bus van De Lijn lapt de verkeersregels wel héél erg aan zijn laars: hij negeert het parkeer- en stationeersverbod, neemt verschillende parkeerplaatsen voor auto's, waaronder die voor gehandicapten in en staat ook nog op het trottoir. "Dan kan niet", reageert De Lijn.
Vanavond is omstreeks 18.20 uur in Zonhoven een bus van De Lijn in aanrijding gekomen met een personenwagen. De beide chauffeurs en twee kinderen liepen lichte verwondingen op.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Beringersteenweg (N72) met de Donkweg. De bestuurster van de personenwagen wilde het drukke kruispunt oversteken en reed voor de lege bus in. Die raakte de auto waardoor die in een voortuin belandde. 

De brandweer kwam ter plaatse om de inzittenden, de bestuurster en twee kinderen, te bevrijden. Zij werden naar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens de afhandeling van het ongeval werd het verkeer omgeleid. Om acht uur werd het kruispunt met de N72 opnieuw door de politie vrijgegeven voor het verkeer. 

Op 17 oktober was er ook een al een aanrijding in Hasselt waarbij een bus van De Lijn betrokken was. Toen moest de chauffeur van een lijnbus ook op de remmen staan, nadat een auto voor hem plotseling de parking van een winkelcentrum op de Kuringersteenweg opreed. Een andere bus die de remmende bus volgde kon zijn voorganger niet ontwijken en reed op de bus in. De personenauto werd toen niet geraakt. Verschillende passagiers van de bussen liepen toen lichte verwondingen op.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • walter mertens

    Ik dacht dat die van de lijn enkel in hofstade zemst gek waren . schoonzus van 68 van de bank gevlogen . borduur en veel te snel .