VIDEO. Hevige brand vernielt auto én garage op Termolen

Een hevige brand heeft zondagmiddag een garage vernield langs de Leeuwerikstraat in de wijk Termolen in Zonhoven. Een alerte buurman zag rond 12.30 uur de hevige rookontwikkeling en verwittigde de bewoner, die tijdig zijn huis kon verlaten. 

Samen met de buren kon de bewoner ook nog snel één auto in veiligheid brengen. “Toen we aankwamen, ging het al om een hevige en uitslaande brand,” zegt kapitein Bert Thijs van brandweerzone Zuid West Limburg. “We hebben er samen met de collega’s van brandweerzone Oost Limburg alles aan gedaan om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het huis. Gelukkig zijn we daar ook grotendeels in geslaagd. Er is wel wat rookschade. De garage met daarin een tweede auto is helaas wel volledig vernield. De precieze oorzaak van de brand kennen we nog niet.”

Brandweerzone Zuid West Limburg kon samen met collega's van zone Oost Limburg voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de woning.
Toon Royackers Brandweerzone Zuid West Limburg kon samen met collega's van zone Oost Limburg voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de woning.